Overstappen op een digitale pas?

Een nieuw schooljaar betekent piekdrukte voor veel schoolfotografen. Middelbare scholen willen zo snel mogelijk schoolfoto’s en schoolpassen, die u als schoolfotograaf meestal gratis levert.

Bovendien lopen ruim 800.000 leerlingen rond met een plastic schoolpas, die elk jaar vervangen wordt. Dit levert jaarlijks een berg plastic van ongeveer 4000 kg op!

Door Digitale Schoolpas te gebruiken reduceert u als schoolfotograaf deze plastic afvalberg, bespaart u kosten en vermindert u uw administratieve lasten. De app is gratis, scholen passen zelf eenvoudig gegevens aan en de pas is direct op de eerste schooldag beschikbaar - met of zonder officiële schoolfoto.

Wij bespreken graag de vele mogelijkheden van Digitale Schoolpas met u in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op via het contactformulier, Twitter of Facebook.


Of bel 0118 468585 voor een afspraak!

Hoe werkt Digitale Schoolpas?

Na het inlezen van de leerlingenlijsten van de scholen in het systeem worden de digitale schoolpassen direct aangemaakt. De school ontvangt per leerling een unieke inlog en QR-code (op basis van leerlingnummer en een gegenereerd wachtwoord) om per mail of brief aan de leerling door te sturen. Vanaf de eerste schooldag heeft de leerling dus een actieve schoolpas.

Op de pas staan de foto, naam, klas en leerlingnummer en een grote barcode. Door op de foto of barcode te klikken wordt ter verduidelijking een uitvergroting getoond. Vanzelfsprekend wordt de schoolfoto beveiligd tegen kopiëren door middel van een watermerk. Totdat u, als de schoolfotograaf, de officiële schoolfoto’s heeft geupload in het systeem kan de leerling een eigen profielfoto gebruiken. Het maken van de schoolfoto’s kan nu dus makkelijker worden uitgespreid over een langere periode.

De schoolfotograaf upload de schoolfoto’s naar een beveiligde webomgeving. Daar wordt het leerlingnummer automatisch gekoppeld aan de leerlinglijsten en de (eventueel) zelf gekozen profielfoto overschreven door de officiële schoolfoto. Via een apart gedeelte van de website kan de school zelf inloggen en eenvoudig wijzigingen in de gegevens van de leerling doorvoeren. Uw administratieve last neemt af en foutieve schoolpassen hoeven niet opnieuw geproduceerd te worden, zoals bij de plastic pas.

De voordelen van Digitale Schoolpas

beschikbaar op de eerste schooldag

door school zelf aan te passen

milieuvriendelijk en innovatief product

past in de leefstijl van studenten

alle informatie veilig versleuteld

Profiteren van TopDeals

Voor zowel scholen als leerlingen is Digitale Schoolpas volledig gratis. De kosten voor het systeem, onderhoud en doorontwikkeling wordt betaald door adverteerders. Onder de knop TopDeals tonen (lokale) ondernemers relevante en aantrekkelijke aanbiedingen, speciaal voor scholieren. Schoolfotografen die adverteerders aandragen uit de eigen omgeving profiteren mee door middel van een commissie.

De TopDeals zijn puur informatief, vanuit de app worden geen aankopen gedaan of abonnementen afgesloten. Gebruik maken van de aanbieding kan door Digitale Schoolpas in de winkel te tonen of een kortingscode op de website in te vullen. De organisaties en advertenties die opgenomen worden in Digitale Schoolpas voldoen aan strenge richtlijnen, zodat leerlingen niet met ongewenste content geconfronteerd worden.

Wilt u meer weten over de voorwaarden? Wij vertellen u in een persoonlijk gesprek graag over de mogelijkheden.

Wie zijn wij?

Digitale Schoolpas is ontwikkeld door FrisBEE en Foto Verschoore. FrisBEE ontwikkelt sinds 1999 websites en apps. Foto Verschoore is een pionier op de Zeeuwse fotografiemarkt sinds 1919.

Digitale Schoolpas is het resultaat van de combinatie van de laatste techniek en diepgaande kennis van de praktijk van schoolfotografie. In eerdere succesvolle samenwerkingen is de synergie tussen FrisBEE en Foto Verschoore al gebleken.

Een persoonlijk gesprek

De functionaliteit van Digitale Schoolpas wordt in de nabije toekomst uitgebreid. Hiervoor gebruiken we input van scholen en schoolfotografen die al gebruik maken van Digitale Schoolpas. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is, of bent (of kent) u een partij die interessante toegevoegde waarde kan leveren aan het concept? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier of bel 0118 - 468585.

ISO certificering

Digitale Schoolpas is een cloud based oplossing, wat betekent dat wij alle informatie op onze server opslaan. Vanzelfsprekend gebeurt dit allemaal heel veilig en voldoet onze hosting aan de ISO 20000 en ISO 27001 standaarden.