Gefeliciteerd!

Jouw school gebruikt of gaat Digitale Schoolpas gebruiken! Digitale Schoolpas is als milieuvriendelijk alternatief voor de plastic schoolpas ontwikkeld: jaarlijks wordt een enorme berg plastic afval (ongeveer 4000 kg aan afgedankte schoolpassen!) voorkomen.

Met deze gratis smartphone app (beschikbaar voor iOS en Android) heb jij vanaf de eerste schooldag een actieve schoolpas. Je gebruikt Digitale Schoolpas om jezelf te identificeren (bijvoorbeeld op schoolfeesten) of om materialen te lenen in de mediatheek. Mogelijk is er in de toekomst nog meer mogelijk, dit verschilt per school.

Via school ontvang je een eigen unieke inlogcode. Nog niets ontvangen? Vraag het even na op school.

Geen smartphone? Geen zorgen!

Mocht je geen smartphone hebben, dan zorgen wij ervoor dat jij een plastic schoolpas krijgt. Geef gewoon door aan school dat je liever een plastic pas ontvangt.

Neem even contact met je school op!

Hoe werkt Digitale Schoolpas?

Jouw school leest de benodigde gegevens (naam, leerlingnummer en klas) in in het systeem van Digitale Schoolpas, waarna ze jou een unieke inlogcode per mail of brief sturen. Naast je inloggegevens ontvang je ook een QR-code die je vanuit de app kunt scannen om direct in te loggen met de juiste gegevens.

Je Digitale Schoolpas is nu actief! En deze zul je niet zo snel kwijt raken... Je kunt een eigen profielfoto gebruiken tot de schoolfotograaf je officiële schoolfoto heeft geupload in het systeem. Als de officiële foto in het systeem staat, kun je deze niet meer wijzigen. Is er iets mis met je schoolfoto? Dan kun je aan school vragen of zij je foto willen aanpassen.

De belangrijkste functie van Digitale Schoolpas is identificatie. Op je pas staat je foto, naam, klas en leerlingnummer en een grote barcode. Door op de foto of barcode te klikken wordt ter verduidelijking een uitvergroting getoond. Met Digitale Schoolpas kun je je identificeren op bijvoorbeeld schoolfeesten of andere schoolactiviteiten. En je leent er materialen mee in de mediatheek. Sommige scholen bieden nog meer functionaliteiten via Digitale Schoolpas. Wil je weten wat jouw schoolpas allemaal kan? Vraag dan op school naar alle mogelijkheden.

De voordelen van Digitale Schoolpas

werkt direct op de eerste schooldag

eenvoudig aan te passen door school

milieuvriendelijk en innovatief product

regelmatig leuke aanbiedingen

alle informatie veilig versleuteld

Topdeals

Onder TopDeals tonen (lokale) ondernemers aantrekkelijke aanbiedingen, speciaal voor jou! De aanbiedingen staan overzichtelijk in verschillende categorieën (zoals o.a. kleding, rijbewijs, schoolspullen).

De TopDeals zijn puur informatief, je kunt vanuit de app geen aankopen doen of abonnementen afsluiten. Door je Digitale Schoolpas in de winkel te tonen of een speciale kortingscode op een website in te vullen, maak je gebruik van de aanbiedingen uit je TopDeals.