Waarom een digitale pas?

Ieder jaar ontvangen ruim 800.000 middelbare scholieren een plastic schoolpas. In veel gevallen wordt de pas aan het begin van het nieuwe schooljaar vervangen en belandt de oude pas in de prullenbak… Dit levert jaarlijks een berg plastic van ongeveer 4000 kg op!

Door Digitale Schoolpas te gebruiken helpt u als school mee aan het reduceren van deze plastic afvalberg. Daarnaast biedt Digitale Schoolpas nog meer voordelen: het gebruik van de app is gratis, de pas is direct op de eerste schooldag beschikbaar, de school kan zelf eenvoudig gegevens aanpassen en Digitale Schoolpas kan ingezet worden als een pro-actief communicatiemiddel voor school en leerling(en).

Wij bespreken graag de vele mogelijkheden van Digitale Schoolpas met u in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op via het contactformulier, Twitter of Facebook.


Of bel 0118 468585 voor een afspraak!

Hoe werkt Digitale Schoolpas?

Digitale Schoolpas is een gratis smartphone app (beschikbaar voor iOS en Android) met als belangrijkste functie identificatie. Leerlingen kunnen zich identificeren op bijvoorbeeld schoolfeesten of andere schoolactiviteiten en materialen uitlenen in de mediatheek. Digitale Schoolpas is te gebruiken met alle gangbare handscanners.

Na het inlezen van uw leerlingenlijsten in het systeem worden de digitale schoolpassen direct aangemaakt. De school ontvangt per leerling een unieke inlog (op basis van leerlingnummer en een gegenereerd wachtwoord) die u per mail of brief kunt sturen aan uw leerlingen. Naast de inloggegevens ontvangt u ook een QR-code die de leerling kan scannen om direct in te loggen met de juiste gegevens. Vanaf de eerste schooldag heeft de leerling dus een schoolpas beschikbaar.

Op de pas staan de foto, naam, klas en leerlingnummer en een grote barcode. Door op de foto of barcode te klikken wordt ter verduidelijking een uitvergroting getoond. Totdat de schoolfotograaf de officiële schoolfoto heeft geupload in het systeem kan de leerling een eigen foto gebruiken. Via een apart gedeelte van de website kunt u als school inloggen en eenvoudig wijzigingen in de gegevens of de foto van de leerling doorvoeren.

De voordelen van Digitale Schoolpas

beschikbaar op de eerste schooldag

het hele jaar door aan te passen

milieuvriendelijk en innovatief product

past in de leefstijl van studenten

alle informatie veilig versleuteld

Presentatie bekijken

Digitale Schoolpas is gratis

Voor zowel scholen als leerlingen is Digitale Schoolpas volledig gratis. De kosten voor het systeem, onderhoud en doorontwikkeling wordt betaald door adverteerders. Advertenties worden niet op een irritante, dwingende manier gepresenteerd, maar netjes onder een knop TopDeals. Onder TopDeals tonen (lokale) ondernemers relevante en aantrekkelijke aanbiedingen, speciaal voor scholieren.

De TopDeals zijn puur informatief, vanuit de app worden geen aankopen gedaan of abonnementen afgesloten. Gebruik maken van de aanbieding gebeurd door Digitale Schoolpas in de winkel te tonen of een kortingscode op de website in te vullen.

De organisaties en advertenties die opgenomen worden in Digitale Schoolpas voldoen aan strenge richtlijnen, zodat leerlingen niet met ongewenste content geconfronteerd worden.

Meer informatie?

De functionaliteit van Digitale Schoolpas wordt in de nabije toekomst uitgebreid. Hiervoor gebruiken we input van scholen die al gebruik maken van Digitale Schoolpas. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is voor uw school, of bent (of kent) u een partij die interessante toegevoegde waarde kan leveren aan het concept? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier of bel 0118 - 468585.

Aanmelden voor Digitale Schoolpas

Bent u enthousiast geworden over Digitale Schoolpas? Meld uw school direct aan om de app te gaan gebruiken!

Inloggen

Bent u al gebruiker van Digitale Schoolpas? Met uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u inloggen.

ISO certificering

Digitale Schoolpas is een cloud based oplossing, wat betekent dat wij alle informatie op onze server opslaan. Vanzelfsprekend gebeurt dit allemaal heel veilig en voldoet onze hosting aan de ISO 20000 en ISO 27001 standaarden.